Budulínek.eu se zaměřil na zdravé stravování

Praha, 12. 11. 2015 (Commservis) – V Evropské unii žije už více než 22 milionů dětí s nadváhou. A právě proto se druhé kolo Velké podzimní soutěže, které začíná dnes na webových stránkách pořádajícího občanského sdružení Budulínek.eu, zaměří na zdravé stravování a správné stravovací návyky u dětí. Vítěz šestikolové soutěže, probíhající na webových stránkách sdružení Budulínek.eu se, na pozvání poslankyně Šojdrové, podívá do Evropského parlamentu. 

Nadváha a obezita dětí je dnes velkým problémem i v České republice. Stále více lékařů upozorňuje na nedostatek pohybu a špatné stravovací návyky u dětí předškolního a školního věku a s tím spojené zdravotní problémy. „Každý rodič by si měl pohlídat, co a kdy jeho dítě konzumuje. Ale na druhou stranu, příliš pevná rodičovská kontrola nad tím, co děti budou jíst, může být kontraproduktivní. Taková kontrola může působit proti dětské přirozené schopnosti vnímat hlad a pocit nasycení,“ říká Lenka Mužíčková, předsedkyně sdružení Budulínek.eu, která celou soutěž připravila.

Rodiče by se měli také zaměřit na kvalitu potravin, které svým dětem podávají. O tom, že kvalita potravin není vždy stejná, se dnes již veřejně hovoří. Praxe je taková, že velké koncerny prodávají v České republice pod stejnou značkou méně kvalitní výrobky než ve starých zemích unie. A právě proto je tak důležité věnovat pozornost tomu, co jíme a co jedí naše děti. 

Občanské sdružení Budulínek.eu se dlouhodobě zabývá ochranou dětí před nebezpečnými výrobky. Informacemi, které přináší na svých webových stránkách, se snaží o to, aby se lidé dokázali lépe orientovat na liberalizovaném trhu a byli vzdělaní i ve svých spotřebitelských právech a povinnostech. Jedině tak mohou snížit rizika pro svou rodinu na minimum. 

Kontakt:
kasparova@commservis.com
Marta Kašparová
senior manager
http://www.commservis.com
734 335 909
+420 495 279 247
Agentura Commservis.com