Blanenská nemocnice i kvůli pacientům po covidu rozšířila rehabilitační oddělení

Rehabilitační oddělení funguje v nemocnici 20 let. „Blanenská nemocnice se dlouhodobě zaměřuje na péči o pacienty po cévní mozkové příhodě a s tím souvisí potřeba dostatku rehabilitačních lůžek, na nichž nemocní rehabilitují bezprostředně po zaléčení na neurologickém oddělení. V posledních měsících ovšem nejde pouze o pacienty po cévní mozkové příhodě, operacích, úrazech a podobně, ale o lůžka v současné době narůstá zájem i z důvodu léčby postcovidových stavů,“ uvedla náměstkyně pro nelékařskou péči Jana Klesková.

Oddělení podle ní obslouží pacienty nejen z Blanenska, ale i ze širokého okolí včetně Brna. Podle vedení nemocnice bylo otevření této části lůžkového oddělení v plánu už dříve, ale z důvodu krizového stavu v souvislosti s covidovou pandemií bylo několikrát odloženo.

Nemocnice doposud na rehabilitačním oddělení disponovala 30 lůžky, nových je dalších 12 lůžek. V budoucnu se jejich kapacita navýší ještě o osm, celkově se tak budou moci zdravotníci starat souběžně o 50 rehabilitačních pacientů.

Nemocnice Blansko slouží pro region zhruba se 110.000 obyvateli. Zařízení má přes 450 zaměstnanců, z toho je více než 70 lékařů a bezmála 300 lidí je zaměstnáno jako střední zdravotnický personál.