Vyberte stránku

Benešov 21. ledna (ČTK) – Nemocnice Rudolfa a Stefanie v Benešově dokončila rekonstrukci interního oddělení s 28 lůžky. Pacienti i personál získali modernější a komfortnější prostředí. Úpravy oddělení byly součástí rozsáhlé rekonstrukce pavilonu interny a týkaly se druhého patra této budovy, řekla dnes ČTK Markéta Zikmundová z nemocnice.

Práce zahrnovaly výměnu elektrorozvodů a podlah a vybudování sociálních zařízení tak, aby byly dostupné z každého pacientského pokoje. „Nejvíce nám přijde vhod dostatek skladových prostor. Například pro sklad čistého prádla máme místnost, v níž je vše přehledně uloženo. Dříve bylo všechno čisté prádlo ve skříních na chodbách a jen velmi těžko se v nich udržoval pořádek,“ uvedla staniční sestra Blanka Koudelková.

Pavilon interny je jedním z nejstarších v areálu. V přízemí a suterénu byly už dříve otevřeny nové interní ambulance a endoskopické centrum a ve třetím patře lůžkové neurologické oddělení. Náklady na rekonstrukci budovy nemocnice v minulosti vyčíslila na 70 milionů korun. „Druhá etapa zahrnuje také první interní patro, na kterém se již pracuje, otevřené bude v polovině jara roku 2020, a část suterénu,“ dodal technický ředitel Jan Kolbaba.

Nemocnice také dokončila opravu silnic v areálu za dva miliony korun. Nový povrch získala trasa od parkoviště na křižovatku u gynekologického pavilonu a odtud až k internímu pavilonu.

khj sd

Více...  Záchranáři občas ošetřují dítě, u kterého je podezření na týrání